Agenda

Online Presentatie om uw enrgie te monitoren
Donderdag, 02 Juni 2022, 19:30 - 21:00

Donderdag, 02 Juni 2022, 19:30 - 22:00

We gaan als samenwerkende regio’s Noord het eerste halfjaar van 2022 afsluiten met een Online presentatie over slimme meters en middelen om het stroomverbruik van je apparaten thuis vast te stellen.

In deze tijd van energieschaarste en stijgende prijs is het van wezenlijk belang, dat we besparen en minder uitgeven.

De presentatie bestaat uit 3 delen:

1. Roel Tiemersma van de regio Fryslân vertelt en laat zien hoe je via internet op je telefoon je slimme meter kunt uitlezen en ook kunt zien wat je zonnepanelen hebben opgeleverd.
2. Jan Boerema van de regio Groningen vertelt en laat zien hoe de Raspberry Pi gebruikt om je slimme meter uit te lezen en een periode-overzicht krijgt van het stroomgebruik.
3. Henk Buitenhuis van de regio Zuid-Drenthe bespreekt de apparatuur, waarmee je het stroomverbruik van ieder elektrisch apparaat in huis kunt meten. Een goed middel om na te gaan, of je iets kunt vervangen, of het gebruik kunt bekorten.
Ook zal de beëindiging van de saldering (dus de terug levering) van stroom van de zonnepanelen bij dit onderwerp aan de orde komen.

Je hoeft je voor deze online presentatie niet van te voren aan te melden, je kan vanaf 19.15 uur zo deelnemen via deze link: https://wij.hcc.nl/hccnoord-energie

De presentatie onderdelen komen beschikbaar voor nazien en zelf oppakken van de onderwerpen.